Volledig scherm
Kippen lopen op de snelweg na het kantelen van de vrachtwagen op de A50 © Timo Bouman/Persbureau Heitink

Rijstroken A50 open na loslopende kippen door ongeluk

ARNHEM/APELDOORN - Alle rijstroken op de A50 bij Hoenderloo zijn weer open. Een vrachtwagen vol met levende kippen was vanmorgen vroeg gekanteld, waardoor twee rijstroken waren afgesloten. 

Het bergen van het voertuig startte rond 11.00 uur, meldde Rijkswaterstaat. Rond 14:00 werden de rijstroken weer vrijgegeven.

Enkele kippen waren ontsnapt uit de gekantelde truck. De dieren liepen op en naast de weg, mensen probeerden de kippen te vangen. Daarnaast was een groot aantal kippen overleden als gevolg van het ongeluk. De chauffeur was uit de wagen. Het is onbekend of hij gewond is geraakt.

Rijstroken dicht
De snelweg was deels afgesloten om de ravage op te ruimen, verkeer kon er slechts over de linkerrijstrook langs. Tussen knooppunt Grijsoord en afrit Hoenderloo waren er twee rijstroken dicht. Ook de toerit Arnhem naar de A50 was dicht.

Overladen
In de loop van de middag was de truck geborgen. De lading moest worden overgeladen en er moest groot materieel aan te pas komen om de truck te bergen. Ook het asfalt moest gerepareerd worden. Dat zou tot ver in de middag duren, meldde Rijkswaterstaat. Verkeer had een groot deel van de dag hinder van de gevolgen van ongeluk.

Drukke ochtendspits
Verkeer rond Arnhem had vrijdagmorgen veel vertraging door het ongeval. Het advies was om te rijden via de A12, A30 en A1. Op die wegen was het daardoor drukker dan normaal. Hetzelfde gold voor andere wegen rond Arnhem (onder meer de Pleyroute en A325), doordat mensen alternatieve routes namen.

Volledig scherm
Overleg bij de gekantelde vrachtwagen op de A50. © Weginspecteur Barry/ Rijkswaterstaat
Volledig scherm
© Timo Bouman/Persbureau Heitink