Roparun steunt Isala met 11.000 euro

ZWOLLE - Het Isala Ziekenhuis in Zwolle ontvangt 11.000 euro van Stichting Roparun.

Volledig scherm

Dit bedrag is een bijdrage voor twee 'Fietslabyrinten'. Een interactieve fietstocht door Dordrecht, Amsterdam, Parijs of een andere stad, voor mensen met kanker voor wie buiten fietsen niet meer zo vanzelfsprekend is.

Michael Beenhakker, directeur Stichting Roparun: "We zijn blij dat we een bijdrage kunnen leveren aan het belangrijke werk van het Isala Ziekenhuis. We kunnen mensen niet beter maken, maar we kunnen wel proberen er voor te zorgen dat ze zich wat beter voelen. Daarom ondersteunen we doelen die helpen ons motto waar te maken: Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven. Sinds 1 augustus 2015 hebben we 90 doelen voor een bedrag van meer dan 2,5 mln euro kunnen ondersteunen vanuit de opbrengst van de Roparun."

Jubileumeditie

Dit jaar start de 25ste editie van de Roparun. De teams vertrekken op zaterdag 14 mei in Parijs en Hamburg. Op maandag 16 mei finishen de teams op de Coolsingel in Rotterdam.

De inschrijvingen zijn inmiddels van start gegaan. Teams kunnen zich via www.roparun.nl/editie25 inschrijven voor deze jubileumeditie.

Over de Roparun

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam. Ruim 8.000 lopers, fietsers, chauffeurs en verzorgers zamelen met deze sportieve prestatie geld in voor mensen met kanker. De Roparun is ontstaan in 1992 en heeft inmiddels ruim 67 miljoen euro opgebracht. De Roparun ondersteunt goede doelen die zich richten op palliatieve zorg voor mensen met kanker.