Volledig scherm
© Johnny Frans

Roy Kuschel opgebaard in De Enk in Zwolle

ZWOLLE - Muzikant Roy Kuschel, die donderdag overleed na een periode van fysieke tegenslag op 62-jarige leeftijd, ligt vanavond opgebaard in Wijkcentrum De Enk aan het Assendorperplein. Jan Stavenuiter, bestuurslid De Enk: “Normaal gesproken doen we dit soort dingen nooit, maar Roy heeft zoveel betekend voor Zwolle in het algemeen en het Assendorperplein in het bijzonder, dat we voor hem een uitzondering maken.”

Het stoffelijk overschot van Kuschel ligt vanavond van acht uur tot elf uur opgebaard in De Enk, vrienden en collega-muzikanten kunnen dan afscheid nemen voordat hij in besloten kring wordt begraven.

Kuschel is onder meer bekend van de tune die hij componeerde voor KRO’s Kindertijd en de muziek in de film Amsterdamned. Verder speelde hij in vele bands, bijvoorbeeld in Cuby + Blizzards. Collega-muzikant en jazzdrummer Henk Zomer: “Roy was een grote geest, zijn erfenis behelst meer dan alleen een deuntje van een kinderliedje. Zijn specialiteit was de fluit, maar hij kon alle instrumenten bespelen en zat in diverse bands. Hij componeerde ook voor films, commercials, theaterstukken en televisieprogramma’s, hij regisseerde, schreef schitterende teksten en gedichten en kon prachtig tekenen ook. Hij was voor velen een groot inspirator, zijn dood is een enorm verlies.”