Volledig scherm
Lars van Norel geniet van zijn ijs met karamel en zeezout. © Rob Voss

Run op Tony's Chocolonely ijs in Apeldoorn

APELDOORN - Ondanks dat de regen met bakken uit de hemel komt, vliegt het ijs over de toonbank bij ijssalon Van Swoll in de Asselsestraat in Apeldoorn. IJsmaker Klaas Brasjen bedacht een nieuwe smaak ijs, met de Tony's Chocolonely chocoladereep met karamel en zeezout als hoofdingrediënt.

Het blijkt een hit, binnen een dag verkocht de ijssalon al dertig liter van het koude goedje, goed voor zo'n driehonderd bolletjes ijs.

"Als ondernemer probeer je elke keer weer met iets nieuws te komen. Dat is ook wel nodig met de concurrentie in de stad. Zelf vind ik de chocolade van Tony's Chocolonely de lekkerste, vandaar dat ik ben gaan proberen om er ijs van te maken. En dat is aardig gelukt, al zeg ik het zelf."

Brasjen: "Ik denk dat zeventig procent van het ijs dat ik nu verkoop, deze smaak is. Het is verbazingwekkend hoe snel het gaat. Met name dinsdagmiddag, we hebben het op Facebook gezet en inmiddels heeft het bericht al meer dan 16.000 mensen bereikt. Iemand vroeg zelfs al of het ijs er donderdag nog wel zou zijn, omdat ze speciaal vanuit Groningen voor een ijsje deze kant op komt."