Volledig scherm

Schulden niet verhaald op voormalig eigenaar Bloopers bv

ZWOLLE - Edwin Vennik, de voormalige eigenaar van cafés Bloopers en Timeless, wordt niet persoonlijk aangeslagen voor de overgebleven schulden in het faillissement van de bv waar beide cafés onder vielen. Dat blijkt uit het definitieve faillissementsverslag van curator mr. M.W.G. Versendaal.

De curator onderzocht, sinds het faillissement in februari vorig jaar werd uitgesproken, of de schuldeisers nog aanspraak konden maken op uitstaande schulden. In totaal bleef 32.655,80 euro openstaan, waaronder 9.000 euro achterstallige belastingen.

'Gebrek aan baten'
Uit de onderzoeksverslagen blijkt dat de administratie van de bv tot 2012 was verwerkt. De curator komt tot de conclusie dat er geen gerechtelijke procedure kan worden opgestart tegen Vennik, 'omdat er geen verhaalsmogelijkheden aanwezig zijn'. Het faillissement wordt daarom 'opgeheven bij gebrek aan baten'. Het is niet duidelijk of eventuele schuldeisers zelf nog via de rechter hun geld willen verhalen op Vennik. De curator heeft geen aangifte tegen Vennik gedaan. "Want dit is een civielrechtelijke procedure", zegt Versendaal.