Volledig scherm
Leerlingen van het Thomas a Kempis College maken selfies met Anna van der Breggen © Frans Paalman

Selfies met Anna van der Breggen in Zwolle

ZWOLLE - Leerlingen van het Thomas a Kempis College in Zwolle vielen maandagmiddag met hun neus in de boter. Olympisch medaillewinnaar en kersvers Europees Kampioen Anna van der Breggen opende de Nationale Sportweek op de school.

De komst van 'Gouden Anna' leeft erg op de school. Al een halfuur voor haar komst verzamelen leerlingen zich in de aula om een plaats met goed zicht op het podium te bemachtigen. Als Van der Breggen met haar gouden en bronzen olympische medailles om haar nek het podium betreedt, klinkt er een luid applaus.

Even later verricht ze het officiële startsein van de traploopwedstrijd, die het begin is van de Nationale Sportweek op de school. Het Thomas a Kempis college doet jaarlijks mee aan de Nationale Sportweek. "Wij zijn natuurlijk een sportieve school en in deze week hopen wij het belang van sporten nog weer eens extra te benadrukken", legt Bas Waaijer, docent bewegingsonderwijs, uit.

Na afloop van de traploopwedstrijd kunnen de leerlingen op de foto met de kersverse Europees Kampioene. Rustig en een beetje verlegen ondergaat Van der Breggen alle aandacht van de leerlingen, die selfies met haar maken en handtekeningen in hun schoolagenda's laten zetten. "Alles went", beseft de twintiger die sinds de Olympische Spelen in Rio wereldfaam vergaard heeft.