Volledig scherm
ANP

Serie sigarettendiefstallen bij Albert Heijn puur toeval

STEENWIJK / WIJHE / ZWOLLE  - "Incidenten. Toeval." Zo kwalificeert Els van Dijk, landelijk woordvoerder van de Albert Heijn, de reeks aan sigarettendiefstallen in de regio Zwolle. De reeks startte begin vorige maand in Wijhe met een ramkraak op de plaatselijke Albert Heijn. De vier verdachten werden daar, mede dankzij alerte dorpsbewoners, al snel in de kraag gevat.

Meest recente kraak vond afgelopen nacht plaats in in een AH-supermarkt in Steenwijk. Van zondag op maandag was de supermarkt in het winkelcentrum van Zwolle Zuid al de sigaar. Met sierstenen werd de pui ingegooid. Op een vergelijkbare manier verschaften dieven zich een week eerder ook al toegang tot de winkel. Tot grote bezorgdheid van de filiaalmanager aldaar, die er verder niet veel over kwijt wil. "We gaan ons intern beraden op maatregelen om ons hier tegen te wapenen", zegt hij. Hoe dat moet, daar willen hij, noch Els van Dijk antwoord op geven. "We willen dieven natuurlijk niet wijzer maken dan ze al zijn", zegt Van Dijk. "Vier kraken in zo korte tijd in jullie regio is natuurlijk veel, maar van een landelijke trend is geen sprake.

Politiewoordvoerster Nicôle van Voorst kan vooralsnog niet bevestigen of de overvallen op de drie verschillende Albert Heijn-vestigingen  een verband met elkaar hebben. De politie gaat wel uit dat de twee snelkraken bij het filiaal in Zwolle-Zuid met elkaar te maken hebben.