Volledig scherm
© Bert Jansen

Shirtwissel na ongeval komt Zwolse scooterrijders duur te staan

ZWOLLE - Een 16-jarige jongen uit Zwolle probeerde na een aanrijding met een 27-jarige Zwolse de schuld aan een vriend te geven. Die 22-jarige man meldde zich even later als bestuurder, maar een ooggetuige had gezien dat de heren shirts hadden gewisseld. 

Beide zijn aangehouden.

Shirtwissel
Zondagmiddag stak de 16-jarige jongen op een scooter de kruising over van de Bisschop Willebrandstraat met de van Wevelinkhovenstraat. Daarbij raakte hij een 27-jarige vrouw uit Zwolle die op haar fiets de kruising over wilde steken. Na de aanrijding bleef de vrouw liggen en ging de jongen volgens een getuige naar een tankstation aan de van Wevelinkhovenstraat. Hij wisselde van shirt met een 22-jarige man uit Zwolle. Die man meldde zich later bij de politie als bestuurder van de scooter. Rijbewijs
De vrouw is gewond geraakt. Het is onbekend wat voor letsel ze heeft opgelopen, maar ze hoefde niet mee met een ambulance. Uit onderzoek blijkt dat de 16-jarige man niet over een rijbewijs beschikt. Beide mannen zijn aangehouden voor het verlaten van een plaats ongeval waarbij letsel is ontstaan. Daarnaast krijgt de 22-jarige man een proces-verbaal voor het hinderen van een politieonderzoek en het beledigen van politieambtenaren. De 16-jarige jongen ontvangt een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs. Het team Verkeersongevallenanalyse onderzoekt hoe de aanrijding precies is ontstaan.