Volledig scherm
De day-after na de brand in het hotel in Klarenbeek © Angelique Rondhuis

Slooppand Dennenlust Klarenbeek mogelijk aangestoken

KLARENBEEK - Het voormalige hotel restaurant Dennenlust aan de Hoofdweg in Klarenbeek werd afgelopen nacht in brand gestoken. Daar gaat de politie van uit op basis van de eerste onderzoeken naar de oorzaak. Nader onderzoek moet deze voorlopige conclusie bevestigen.

Het slooppand vatte vlam in de nacht van zondag op maandag. Drie blusvoertuigen bestreden de vlammen, maar er was geen redden aan. Even na 04:00 uur was de brand onder controle. 

Dichtgetimmerd
Het dichtgetimmerde pand op de hoek van de Hoofdweg en de Broekstraat was de inwoners al jaren een 'doorn in het oog'. Het Voorster college is van plan om de bestemming voor het perceel te wijzigen, dan kan eigenaar Pluryn (de Beele) ermee aan de slag.

Schade
Zorginstelling Pluryn had het plan om het al jaren leegstaande pand te maken voor cliënten. Die plannen zijn echter niet concreet. „We hebben natuurlijk kennis genomen van de brand en experts gaan nu kijken wat nog haalbaar is. Of er totaal gesloopt moet worden of dat een deel kan blijven staan’’, zegt een woordvoerder. „De brand is voor ons geen kink in de kabel of iets dergelijks. Er worden gesprekken gevoerd met de gemeente over bestemmingsplanwijziging. Het pand is verzekerd. Maar natuurlijk loop je door dit soort dingen altijd schade op.’’