Volledig scherm
De biologische snackbar in Rotterdam.

Snackbar met geitenkaaskroket moet Zwolle veroveren

ZWOLLE - Willen concurreren met een 30-tal snackketens in Zwolle. Dan moet je wel uniek zijn. Met een geitenkaaskroket probeert Hillien Koster zich vanaf augustus te onderscheiden in Zwolle.

De Hoogeveense opent een biologische snackbar in de binnenstad aan de Roggenstraat. Dat biologische aspect doet alleen wel wat met het gebruikelijke assortiment van een snackbar. “Omdat niet alle ingrediënten van de bekende snacks te herleiden zijn, kunnen we niet alles aanbieden. We hebben bijvoorbeeld geen frikadellen”, aldus Koster.

Vijf snacks
Daarmee heeft de klant bij Koster keuze uit vijf snacks, want alleen bitterballen, geitenkaas-, garnalen- en rundvleeskroketten zijn tot nu toe E-nummervrij te maken.

Daarnaast is er natuurlijk ook gewoon patat. “Minder vet en met schil.” Al heeft patat met schil niet veel met gezond eten te maken: “Dat is gewoon lekkerder”, lacht Koster. De afbreekbare verpakkingen en biologische drankjes maken de snackbar compleet om geheel biologische te kunnen functioneren. 

Ervaring
Koster heeft er zin in. Ze bewoog zich nooit eerder in de frietbranche, maar heeft vertrouwen in de onderneming: “Van de afhaalchinees tot aan een discotheek, ik heb altijd in de horeca gewerkt.” Ze deed een marktonderzoek en zag dat haar nieuwe onderneming goed past bij de Zwolse horecavisie. Zwolle is Koster ook niet vreemd. "Ik heb daar op school gezeten en een tijd gewerkt."

De formule die Koster gaat hanteren komt overgewaaid uit Rotterdam. Daar proefde ze een frietje bij Pomms’. “Ik heb altijd gedroomd van een eigen frietwinkel en toen ik deze friet in Rotterdam at, wist ik dat dit het frietje was dat ik ook wilde gaan verkopen.” De snackbar die Koster opent is een franchise onderneming van de in het westen al langer bestaande keten.