Volledig scherm
© maarten Sprangh

Snel nog even winkelen bij MS Mode in Apeldoorn

APELDOORN - Vrouwen met een maatje meer slaan nog snel hun slag bij MS Mode aan de Hoofdstraat. De winkelketen werd afgelopen donderdag failliet verklaard. Toch blijven de deuren nog even open, in afwachting van een eventuele doorstart. Vaste klanten hopen op een goede afloop.

Jonge moeders en oma's met kleinkinderen speuren misschien wel voor de laatste keer in de rekken. Nu het nog kan, zoeken de vrouwen nog snel naar een wijd vallend tuniekje, een goede spijkerbroek of een sportieve top. Maar of dat straks ook nog kan, is de grote vraag. De toekomst van de winkels is onzeker.

Veel vaste klanten niet waar ze het zoeken moeten zonder MS Mode. "Ik hoorde dat de winkel vandaag weer open zou gaan, dus ik ben direct even gaan kijken", vertelt Kitty. "Ik vind het heel erg jammer als ze gaan sluiten. Dit is mijn winkel. Waar moet ik met mijn maat anders terecht?"

Voor vrouwen met een maatje meer is winkelen een lastige opgave. Zeker als je jong bent en er hip uit wilt zien. Zuzanna uit Hoofddorp heeft samen met haar moeder op de valreep een paar shirtjes gekocht. "Weet je wat het is, met mijn maat kan ik niet op de bonnefooi een online aankoop doen. Ik wil het passen, het moet goed zitten. MS Mode is de enige winkel waar ik kleding koop. Het is betaalbaar, van goede kwaliteit en hip."