Volledig scherm
© Ricardo Kievit

Snorfietser gewond na knal op poller in Kerkstraat Zwolle

ZWOLLE - Een vrouw op een snorfiets zag donderdagmiddag een poller aan de Kerkstraat in Zwolle over het hoofd en is hard ten val gekomen. De vrouw is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.

Het zakkende paaltje in de weg kwam net omhoog toen de vrouw er met haar snorfiets overheen reed, bevestigt een omwonende. De vrouw kwam hard ten val en is ter plekke door een arts verzorgd. Een ambulance heeft haar naar het ziekenhuis gebracht en een opgeroepen traumahelikopter bleek achteraf niet nodig.

Meerdere ongelukken
Het is niet de eerste keer dat een weggebruiker gewond raakt na een botsing met de bewegende paaltjes in de weg. In 2011 gebeurde er zelfs drie dagen achter elkaar ongelukken, met een handtekeningenactie vanuit de buurt als gevolg. In 2012 raakten een 61-jarige man en een 60-jarige vrouw gewond toen ze met hun snorscooter vast kwamen te zitten op een van de pollers aan de Kerkstraat. De poller kwam plotseling omhoog toen zij net er net overheen reden. De man liep letsel aan zijn been op en de vrouw een gebroken heup.