Volledig scherm
De gesloten poortjes op station Zwolle zorgen voor een chaos © Wim Eikelboom

SP Zwolle wil opheldering over gesloten poortjes op station

ZWOLLE - De SP-fractie in Zwolle wil opheldering over de gesloten poortjes donderdag op station Zwolle. NS sloot de poortjes om een stormloop op gereedstaande bussen te voorkomen. "Dit is niet wat is afgesproken", aldus fractievoorzitter Frank Futselaar.

Donderdagavond lag het treinverkeer richting het noorden plat. Er werden extra bussen ingezet. Maar op het station was het zo druk, dat de NS gevaarlijke toestanden bij de bussen verwachtte. De poortjes aan de zuidzijde van het station werden gesloten, om de reizigersstroom te controleren. Niemand kon door de poortjes. Ook reizigers die niet met de bus verder hoeften te reizen werd de doorgang ontzegd.

"Plotseling gebruikt NS de toegangspoortjes voor heel andere doeleinden. Dat lijkt ons oneigenlijk gebruik", vindt Futselaar. De poortjes zijn bij stations geplaatst voor de veiligheid van het treinpersoneel en om zwartrijden te voorkomen. "Wij willen dat het college van Zwolle de NS laat weten dat dit soort situaties op ons station onacceptabel zijn. Er moet goede doorgang blijven in de tunnel. Wij vragen ons ook ernstig af of het afsluiten zelf niet tot onveilige situaties heeft geleid."