Het park in Zwolle-Zuid. Foto: Sander Lindenburg
Volledig scherm
Het park in Zwolle-Zuid. Foto: Sander Lindenburg

'Spelletjeshut' van Sebastian is het beste idee voor de buurt

ZWOLLE - De 9-jarige Sebastian Snitjer uit Zwolle-Zuid heeft de wedstrijd 'Ik, de burgemeester' gewonnen met zijn plan voor een spelletjeshut in zijn wijk, Zwolle-Zuid.

De wedstrijd was een initiatief van Stadkamer Zwolle. Kinderen konden ideeën indienen om hun straat of wijk leuker te maken.

Sebastian kwam met het plan voor het bouwen van een hut. "Met een tafel in het midden en een vast dambord er op. En zitjes voor tien mensen. Er zitten damsteentjes die je dan moet ophalen bij iemand in de buurt. Het idee is om de spelletjeshut samen met alle buurtbewoners te maken met mozaïeksteentjes zodat er gelijk een mooi kunstwerk staat wat leuk is om naar te kijken en waar we met zijn allen trots op zijn", zegt Sebastian. Hij mocht maandagavond zijn idee presenteren in de Zwolse gemeenteraad. Het samen bouwen van de spelletjeshut heeft volgens hem nog een voordeel: wat je samen maakt wordt minder snel vernield.

De prijs voor het winnende idee was eigenlijk een kunstworkshop voor de winnaar en drie vrienden, maar Stadkamer vindt het idee van de spelletjeshut zo leuk dat geprobeerd wordt om het bouwwerk dit jaar te realiseren.

  1. Vermist jongetje (5) overleden nadat verdwaalde moeder hem verliet om hulp te zoeken

    Vermist jongetje (5) overleden nadat verdwaalde moeder hem verliet om hulp te zoeken

    Na drie dagen intensief zoeken heeft de politie in een afgelegen bosgebied bij de plaats Ketchikan in Alaska het stoffelijk overschot aangetroffen van de 5-jarige Jaxson Brown. Het jongetje was door zijn moeder Jennifer Treat (36) achtergelaten, omdat ze in blinde paniek hulp ging zoeken nadat de twee tijdens een 13 kilometer lange wandeling verdwaald waren geraakt. Op weg naar de bewoonde wereld raakte Jaxson’s moeder gewond. Ze verdwaalde opnieuw en bleef langere tijd onvindbaar voor hulpdiensten.
  2. Steven uit Epe na Boer Zoekt Vrouw overspoeld met mailtjes: ‘Ik heb niet de rust ze allemaal te lezen’

    Steven uit Epe na Boer Zoekt Vrouw overspoeld met mailtjes: ‘Ik heb niet de rust ze allemaal te lezen’

    Boer Zoekt Vrouw-kandidaat Steven uit Epe zit na de uitzending van zondag, waarin te zien was hoe boerin Annemiek hem wegstuurde, met een ontplofte mailbox. Hij kreeg zo veel berichten van kijkers, dat hij ze nog niet allemaal heeft kunnen lezen. Volgens de redactie van de boerendatingshow gaat het om ‘lieve berichtjes’ die Steven via de mail en social media ontvangt en is hij totaal overdonderd.