Volledig scherm
Jos Overmars uit Raalte doet mee aan Spitsfietsen. © Frans Paalman

Spitsfietsen trapt af met 1.100 deelnemers

ZWOLLE - Het project Spitsfietsen is vandaag van start gegaan. Inmiddels hebben zich 1.100 deelnemers aangemeld. Onder wie Jos Overmars.

"Ik ben al drie kilo kwijt", vertelt de 58-jarige fietser. Hij doet mee aan het project Spitsfietsen uit het programma Beter Benutten Zwolle Kampen. Overmars gaat sinds zeven weken iedere dag vanuit zijn woonplaats Raalte op de elektrische fiets naar zijn werk op de financiële adminitratie van Drukkerij Zalsman in Zwolle . Dat is ruim 25 kilometer heen en weer 25 kilometer terug. "Ik doe er ongeveer 45 minuten over, dat is maar tien minuten langer dan met de auto. In de tijd dat ik de fiets nu heb, maakte ik al bijna 1800 kilometer, dus ik heb straks al drie tanks bespaard", stelt hij. Voor de kilometers die Overmars in het kader van dit project fietst, krijgt hij 300 euro. "Dat geld zet ik alvast opzij voor een nieuwe accu." Toch is het geld niet het allerbelangrijkste voordeel voor hem. "Als ik met pensioen ga, wil ik graag net zo fit zijn als ik nu ben. Ik heb nu voldoende beweging en merk gelijk dat ik me beter voel."

Projectleider Ellen de Vries is opgetogen over de voortvarende start van Spitsfietsen. "Dit aantal had ik misschien gehoopt, maar zeker niet verwacht." Ze denkt dat er rap meer deelnemers bijkomen, omdat diverse andere bedrijven uit beide Hanzesteden ook interesse hebben getoond. "Ik denk dat we uiteindelijk zeker op tientallen bedrijven uitkomen."

Overigens staat het ook individuen vrij om mee te doen. Enige voorwaarde is dat ze werken bij een bedrijf in Zwolle of Kampen en dat ze zich registreren.