Volledig scherm
Elftal van het Jaar Zwolle © Sportredactie De Stentor

Sportredactie De Stentor kiest het Elftal van het jaar

ZWOLLE - De verslaggevers van het amateurvoetbal namens De Stentor stelden een elftal samen van de spelers die dit seizoen opvielen.

De doelman 1. Sebastiaan Post (Scheerwolde). Doelman van vijfdeklasser nam in de winterperiode zelf de zitmaaier ter hand om het hoofdveld, dat doorgaans in belabberde staat verkeert, te maaien. Daar was hij een paar uurtjes zoet mee.<NO>Wat een clubliefde!
  De verdediging 2. Derrick Timmerman (Staphorst). Stond als verdediger te boek, maar verraste iedereen als spits in een elftal dat de noordelijke districtsbeker won. 3. Jan van Norel (DSV’61). De aanvoerder van de Doornspijkers stelde een trip naar het buitenland uit om mee te kunnen spelen in de kampioenswedstrijd tegen AGOVV. Die ging verloren, maar DSV verraste vriend en vijand. 4. Glenn Kobussen (HHC). Voorbeeldige aanvoerder die met zijn ploeg naar de tweede divisie gaat, de oostelijke districtsbeker won en op een haar na de titel in de topklasse miste. 5. Rick Konkelaar (SV Zwolle). Kwam van Wijhe 3, maar speelde zich in het elftal en maakte grote stappen. Speler van het enige kampioensteam uit Zwolle, die vanwege zijn gelijkenis met Tom Beugelsdijk van ADO Den Haag het woord ‘rustaaaagg’ niet meer kan horen.   Het middenveld 6. Dilan van Bree (Dedemsvaart). Van vierde klasse naar hoofdklasser HZVV. Met 23 doelpunten is hij een belangrijke speler geweest voor Dedemsvaart dit seizoen. 7. Kadir Usta (Alcides). Roos op de mestvaalt. De Meppelers draaiden een teleurstellend seizoen en degradeerden uit de hoofdklasse. Usta viel niettemin in positieve zin op en verdiende door zijn goede spel een transfer naar SWZ Boso Sneek. 8. Anne van der Kolk (Genemuiden). Sierlijke middenvelder die een heldenrol speelde in het gewonnen bekerduel van Genemuiden tegen ADO Den Haag. Dat is allemaal overschaduwd door het overlijden van zoontje Ties van der Kolk, nog maar drie weken oud. Alleen al als steunbetuiging verdient Van der Kolk een plaats in dit team.   De aanval 9. Leon Valk (OZC). Doelpunt tegen HFC Storica ging via YouTube de hele wereld over. Gekozen als Moment van de Week bij Voetbal.nl. Promoveerde met de Ommenaren naar de tweede klasse. 10. Roy Seinen (Gramsbergen). Baarde opzien door tegen HFC Storica maar liefst twaalf keer te scoren. Nu was het voor iedereen in 3C prijsschieten tegen Storica, maar niemand kon tippen aan de scoringsdrift van Seinen. 11. Chiel Buikema (IJVV). Deze rappe buitenspeler verbeterde zijn eigen doelpuntenrecord; hij maakte er dit seizoen 23 voor de tweedeklasser. Met z’n 29 jaar is hij van onschatbare waarde voor IJVV . De trainer Arjan ten Hove, vv Kampen. Man die als speler bij DOS Kampen en Go Ahead Kampen actief was, krijgt als trainer de kleinste club van Kampen aan het voetballen.