Volledig scherm
Martijn Hoogenberg en Robin Sietses brengen binnenkort met de Valk Vers SRV-wagen de boodschappen rond in Ugchelen © Maarten Sprangh

SRV-wagen 2.0 door de straten van Ugchelen

UGCHELEN - De SRV-wagen maakt een comeback. Martijn Hoogenberg en Robin Sietses brengen binnenkort met de Valk Vers SRV-wagen de boodschappen rond in Ugchelen. Het idee en de oprichter achter de SRV-wagen 2.0 is Bob Zeeuw van der Laan.

Jeroen van der Veen, manager bij Van der Valk hotel de Cantharel in Ugchelen vertelt over de plannen. ,,We hebben een compleet nieuwe wagen laten ontwerpen, waarmee we gaan rondrijden. We beginnen in Ugchelen, maar het doel is wel om dat verder uit te breiden.”

Vers
Vanuit de wagen worden voornamelijk verse producten verkocht. ,,Groente en fruit uit onze eigen tuin en onze eigen soepen en sauzen. Maar ook graan van Maalderij Bökkers uit Terwolde, brood van bakkerij Van der Wal Jokink uit Apeldoorn en zuiver uit Wilp van boerderij Den Hoek. Veel streekproducten dus. Die verkopen we voor de zelfde prijs waarvoor ze ook bij de streekboer te koop zijn.”

Cantharel
​De spiksplinter nieuwe wagen is dit weekeinde al te zien op de parkeerplaats bij de Cantharel, later deze maand zullen Martijn en Robin de eerste rondjes door Ugchelen gaan rijden. De twee gastheren zijn niet alleen de chauffeur van de wagen, maar weten als gastheren ook alles van de producten die ze verkopen af.

Van der Veen: ,,We moeten nog even bekijken wanneer we precies gaan rondrijen, en door welke straten we goed kunnen rijden. We gaan eerst hier bij de Cantharel alles uitproberen.”