Volledig scherm
© RGBStock

Stadscafé Apeldoorn is hardrijders voor de deur zat

APELDOORN - "Wij vinden formule 1 ook leuk, maar liever niet op dit circuit. Dus stop alsjeblieft het gejakker op de Nieuwstraat/Vosselmanstraat. We zijn het zat!" Het Stadscafé in Apeldoorn is de hardrijders voor de deur zat en plaatste een oproep via Facebook.

Via de facebookpagina van het café roept het burgemeester en wethouders van Apeldoorn, de politie en handhavers op, om iets te doen tegen hardrijders die voor het café langs scheuren.

"Er moet eerst een dooie vallen voordat er echt iets wordt gedaan", zegt Stefan, manager van het café. Hij heeft het al een paar keer net goed zien gaan, maar het is volgens hem wachten tot dat het een keer echt misgaat.

De manager van het café wil graag een keer met de gemeente en andere eigenaren om tafel om een oplossing te bedenken. In de straat geldt een maximale snelheid van dertig kilometer per uur. "De gasten op het terras hebben er ook last van. Auto's die keihard optrekken en veel lawaai maken, wat is het nut ervan? Wat mij betreft wordt de weg met paaltjes of een bussluis afgesloten." Ook ziet hij graag dat er iets gedaan wordt aan het parkeren in de straat.