Volledig scherm
© Foto: Frans Paalman

Stadsstrand Zwolle met frisbee, yoga en 'Stränd Up Comedy'

ZWOLLE - Bezoekers van het stadsstrand dat vanaf komend weekeinde aan de Pannekoekendijk ingericht wordt, kunnen niet alleen een hapje en een drankje kopen maar ook meedoen aan diverse activiteiten.

Bijvoorbeeld een frisbee-workshop, yogalessen, zandkastelen bouwen, bruggenbingo en een 'Stränd Up Comedy'-show.

,,Wie zelf ook een idee heeft voor een leuke zomerse activiteit kan zich nog melden'', zegt Fleur Zuidhoek van de organisatie. Want, zo zegt, ze het is de bedoeling dat Zwollenaren het 'Stränd' gezamenlijk tot leven brengen.

Vanaf dinsdag begint de inrichting van de zomerse loungeplek op de groenstrook tussen de Hofvlietvilla en het schip De Oosterschelde. Een aantal Zwollenaren kwam eerder dit jaar op het idee voor een stadsstrand. Met hulp van verschillende bedrijven en instellingen kregen de plannen verder vorm. Het is de bedoeling dat er een flinke partij zand wordt gestort (geen dikke laag, maar meer dan hier en daar een hoopje, zegt Fleur Zuidhoek) en dat daar tot eind augustus elke vrijdag, zaterdag en zondag zitzakken en ligstoelen neergezet worden. Diverse foodtrucks van lokale ondernemers zorgen voor hapjes en drankjes.

Stränd is geopend van vrijdag 29 juli tot en met zondag 28 augustus van vrijdag 16.00 tot 22.00 uur t/m zondag van 11.00 tot 22.00 uur. Meer informatie is te vinden op www.strandzwolle.nl of facebook.com/strandzwolle. Bij slecht weer is Stränd gesloten.