Volledig scherm
Filmmaker Willem Timmers (l) en transgender Jordy Rouwenhorst.[FOTOBRON]foto Ruben Schipper

Startkapitaal gezocht voor documentaire over transgender

Voor de documentaire 'Jordy in Transitland', over de overstap die transgender Jordy Rouwenhorst wil maken van man naar vrouw, zoeken de makers via crowdfunding een startkapitaal.

Tot 3 april hebben filmmaker Willem Timmers en hoofdrolspeler Jordy Rouwenhorst de tijd. De VPRO heeft toegezegd de film te financieren, met hulp van een aantal fondsen, mits de filmmakers zelf de eerste 7.500 euro op tafel leggen.

De eerste 4.000 euro is binnen. Nog 17 dagen blijven over om het resterende bedrag te vinden. De film gaat vooral over de zware psychische tests die een transgender moet afleggen voor hij of zij goedkeuring krijgt voor de sekseverandering. De film wordt ingezonden voor het Nederlands Filmfestival.

Jordy is geboren en getogen in Apeldoorn en verhuisde in zijn pubertijd naar Harderwijk, waar filmmaker Willem Timmers destijds ook woonde. Inmiddels zijn ze uitgevlogen naar Utrecht en Amsterdam.

Donaties lopen via de website cinecrowd.com/nl/jordy-transitland. Donaties zijn mogelijk van 10 tot 2.000 euro. Als het project mislukt krijgen donateurs hun ingelegde geld terug.