Volledig scherm
© StockExchange

Statenlid blijft vechten voor dubbelspoor Deventer-Zwolle

DEVENTER - Statenlid Robert Jansen (GroenLinks) blijft zich inzetten voor de verdubbeling van het spoor tussen Deventer en Zwolle. Volgens hem bestaat hiervoor binnen Provinciale Staten breed draagvlak en heeft de provincie wel degelijk de financiële mogelijkheden om deze operatie mogelijk te maken.

Jansen dient deze week het verzoek in om het onderwerp op 13 april te behandelen in de commissie Verkeer en Vervoer. Hij hoopt dan onder meer van de gedeputeerde te horen wat de realisatie van dubbelspoor precies kost. De ramingen lopen tot op heden uiteen van 102 miljoen (ProRail) tot 70 miljoen (provincie). Overijssel ging aanvankelijk zelfs uit van 40 miljoen euro.

  1. LIVE | Boeren: ‘binnen drie kwartier excuses van Rutte, anders gaan we optoeren en gas geven’
    Boerenprotest

    LIVE | Boeren: ‘binnen drie kwartier excuses van Rutte, anders gaan we optoeren en gas geven’

    Duizenden boeren hebben zich verzameld in Den Haag om te protesteren tegen het stikstofbeleid van het kabinet. Het protest loopt stilletjes aan ten einde. Farmers Defense Force-voorman Mark van den oever heeft een ultimatum gesteld aan het kabinet. Hij eist binnen 45 minuten excuses van Mark Rutte en minister Carola Schouten, anders gaan ze ‘optoeren en gas geven’. Volg alle ontwikkelingen in ons liveblog.