Volledig scherm
PEC Zwolle speler Lars Veldwijk juicht na de 0-2 in Den Haag op 19 februari van dit jaar. © ProSHots

Statistieken: zege PEC Zwolle lonkt tegen ADO Den Haag

ZWOLLE – PEC Zwolle kent een beroerde start van het eredivisieseizoen en moet vrijdag winnen van ADO Den Haag om met een goed gevoel het interlandreces in te gaan. De Zwolse club kan uitstekende cijfers overleggen als het om duels met ADO gaat.

PEC Zwolle verloor in de clubhistorie slechts één keer in eigen huis van de Hagenaars. Op 19 oktober 2003 (1-2) was Peter Hofstede tweemaal trefzeker namens ADO, Gorgi Hristov scoorde voor Zwolle. Van de overige tien ontmoetingen won PEC Zwolle er zeven. Sinds de promotie in 2012 wonnen de Blauwvingers zelfs alle vier de duels op rij. Dat laatste lukte PEC Zwolle overigens ook tegen Feyenoord, dat na de winterstop op visite komt in het Mac3Park Stadion.

Doelpunten
PEC Zwolle mag dit seizoen dan mondjesmaat tot scoren komen – slechts drie keer -, tegen ADO Den Haag is het vrijwel altijd prijs. PEC Zwolle wist in de laatste achttien duels met de Hagenaars het doel te vinden. In 1980 lukte dat voor de laatste maal niet en werd in het Zuiderpark met 2-0 verloren.

Saymak
Helaas voor PEC kan Mustafa Saymak geen volledig duel spelen vrijdag. De middenvelder maakte in zijn zes wedstrijden tegen ADO vier doelpunten en gaf ook nog een assist. Vorig seizoen won PEC Zwolle thuis met 2-1 van ADO, onder meer door een doelpunt van Sheraldo Becker die nu voor Den Haag speelt.

PEC Zwolle en ADO Den Haag zijn dit seizoen – samen met GA Eagles - de clubs met de meeste doelpunten tegen uit standaardsituaties. Al zes keer moesten de doelwachters de trieste gang naar het net maken.

Vrijdagavond om 20.00 uur trappen PEC en ADO af in het Zwolse Mac3Park Stadion.