Volledig scherm
© Thinkstock

Stedendriehoek praat over duurzame energie

APELDOORN - Op het Zwitsalterrein aan de Vlijtseweg wordt komende maandag een bijeenkomst gehouden over 'betrouwbare, betaalbare en duurzame' energievoorziening. De Cleantech Regio is de organisator van de Stedendriehoek-bijeenkomst, die als naam meekrijgt 'de energieke regio in dialoog'. 

Ongeveer tweehonderd mensen uit onder andere het onderwijs, bedrijfsleven en de overheid gaan van 15 tot 20 in gesprek over wat er moet gebeuren om de energievoorziening naar wens in te richten. Wat is er bijvoorbeeld bestuurlijk en financieel nodig om het innovatieklimaat door actief beleid te stimuleren? Wordt er nog op gas gestookt of gekookt in de de 'wijk van de toekomst'? En als er geen rol meer is voor gas, hoe wordt dit dan opgelost zonder dat het onnodig duur wordt voor de maatschappij? Als er wordt geput uit energie die op andere manieren 'voor het grijpen' ligt, zoals zon en wind, vraagt dat om een boel aanpassingen.

De vraag is welke innovaties het 'krachtigst' en effectiefst zijn.

De uitkomsten van dialoog van maandag worden gebruik bij het opstellen van de agenda van de Cleantech Regio voor het energiebeleid voor langere termijn.