Volledig scherm
Boerhaavestraat © Jeroen Pol

Straten Apeldoornse Kerschoten toch niet opgeknapt

APELDOORN - Het wegdek in Kerschoten wordt voorlopig niet opgeknapt. Dit tot ergernis van de wijkraad. De Boerhaavestraat zit vol gaten.

Aanvankelijk had de gemeente het plan om op korte termijn acht straten aan te pakken. Dat aantal is teruggebracht naar twee, maar bij de definitieve vaststelling zijn ook die twee wegen uit het programma verdwenen. 

Late communicatie
Ton Ceelie van de wijkraad Kerschoten is de gang van zaken moeilijk te verteren. Los van de late communicatie is het volgens hem zaak dat een aantal knelpunten zo snel mogelijk wordt opgelost. 

Het feit dat de Koninginnelaan ter hoogte van het Mercatorplein pas in 2018 wordt verbeterd, terwijl daar in 2017 een beek wordt aangelegd en het winkelcentrum wordt aangepakt, noemt Ceelie ‘onlogisch’. ,,En het verkeer op de Vlijtseweg, Laan van Kerschoten en Edisonlaan neemt door het Zwitsalterrein, de nieuwe vestiging van Aventus en de uitbouw van de supermarkt flink toe. Het slibt nu al dicht.’’

Wijkraad
De Boerhaavestraat komt in de plannen tot en met 2019 niet voor. Wijkraad Kerschoten krijgt brede politieke steun, van onder meer de Partij voor de Dieren. 

Toch moet Kerschoten langer wachten, omdat de gemeente de prioriteiten elders legt. Voor de zomer ondergaat het wekdek in Apeldoorn een inspectie. Op basis daarvan wordt voor de verdere toekomst bepaald welk wegdeel wanneer wordt opgeknapt.