Volledig scherm
Foto maarten Sprangh

Summerloverz Apeldoorn klinkt hard in huizen omwonenden

APELDOORN - De muziek van dancefeest Summerloverz klonk hard door in de huizen van omwonenden.

In vier huizen in de buurt van het Marktplein in Apeldoorn zijn eind juli tijdens het evenement in en bij de woningen geluidsmetingen verricht. De laagste waarde van 36 decibel (db(A)) werd gemeten in een woning aan de Griftstraat. Een geluid van 35 tot 40 db(A) in huis valt officieel in de categorie 'veel hinder'.

De hoogste gemeten waarde is 55 db(A) in een appartement aan de Stationsstraat, op 55 meter van het podium. Dat is zeer ernstige tot onduldbare hinder.

Dat blijkt uit het rapport dat gemaakt is over de geluidsmetingen rond Summerloverz. De metingen zijn gedaan door de Omgevingsdienst Veluwe IJssel, in opdracht van de gemeente Apeldoorn. De bewoners van de vier huizen klaagden niet, maar stelden alleen hun huis ter beschikking voor de metingen. Dat deden zij op verzoek van de Wijkraad Centrum die hierbij ook betrokken was.

De wijkraad pleit mede op basis hiervan dat er in woningen rond evenementen maximaal 40 db(A) aan geluid binnen mag komen. De wijkraad zoekt naar het evenwicht tussen evenementen door laten gaan en het geluid in omliggende woningen niet te gortig laten zijn.

Live Voetbal

home logo FC UtrechtUTR
EINDE
1-1
AZAZ
away logo