Volledig scherm
Lauge Nielsen, directeur Pathé Nederland, legt de laatste betonbalk bij het hoogste punt van de nieuwe bioscoop in Zwolle. Foto: Sander Lindenburg

Supermarkt Deen opent supermarkt aan Katwolderplein in Zwolle

ZWOLLE - Supermarktketen Deen gaat een winkel openen bij de nieuwe Pathé-bioscoop aan het Katwolderplein in Zwolle. Hoewel het Noord-Hollandse bedrijf dit nog niet wil bevestigen of ontkennen, is er een formele melding van gemaakt bij de gemeente Zwolle.

Woordvoerder Elsemiek Deen wil alleen kwijt dat ze de ontwikkeling op het Katwolderplein 'fantastisch' vindt.

Aldi
Lang was onduidelijk welke super zich in het nieuwe complex aan de rand van de binnenstad zou vestigen. Bekend was dat het om een partij zou gaan die nog niet in Zwolle actief is, maar alle ketens hielden hun lippen stijf op elkaar. Deen blijkt dus de grootgrutter die een boodschappenwinkel van 1200 vierkante meter opent. Dit is qua omvang vergelijkbaar met de nieuwe Aldi naast de Gamma.

Het is nog niet bekend wanneer de winkel opent. Vermoedelijk zal dit eind dit jaar of in het voorjaar van 2017 zijn. Pathé mikt immers op een opening in november, terwijl de oplevering van de parkeergarage en huurappartementen van dit project voor komend voorjaar gepland staan.