Volledig scherm
© ANP

Supporters PEC geschorst na afsteken vuurwerk

ZWOLLE -  Een aantal supporters van PEC Zwolle is geschorst na het afsteken van vuurwerk bij de wedstrijd PEC - Sparta vorig weekend.

Met behulp van het camerasysteem in het stadion kon de club ze traceren. De supporters zijn inmiddels geïndentificeerd, geschorst en gaan een sanctie-proces in.

Dat schrijft PEC-voorzitter Adriaan Visser in zijn column op de clubsite. Hij laat weten niet tegen vuurwerk in het stadion te zijn, maar de club ziet wel graag dat veilig en sfeerverhogend vuurwerk wordt gebruikt. Het is wel zaak daarvoor de juiste weg te bewandelen, schrijft Visser. "Vraag in samenwerking met de club en het bestuur van de Supportersclub tijdig een vergunning aan. Via deze weg voorkomen we sancties voor supporter en onze club vanuit de KNVB."

Op de supporters die uit teleurstelling hun plastic bekertje of andere voorwerpen richting het veld gooien, doet de PEC-voorzitter een dringend appèl. "Stop hier per direct mee. Individuen die hier niet mee om kunnen gaan, zijn niet langer welkom in ons stadion."