Volledig scherm
Assistent-bedrijfsleider Myrthe van Driezum van SushiPoint in Zwolle op de E-bikes. Foto Frans Paalman

Sush-E-bike in strijd tegen scooterterreur

ZWOLLE - SushiPoint aan de Assendorperstraat gebruikt al trots E-bikes voor de bezorging, Kip Today en New York Pizza volgen nu ook. Ook in de strijd tegen de scooterterreur.

Myrthe van Driezum, assistent-bedrijfsleider van SushiPoint aan de Assendorperstraat, zit trots op een van de vier e-bikes waarop bezorgers van SushiPoint sinds juni Japanse lekkernijen door Zwolle heen rijden. "We hebben vier e-bikes en twee scooters waarop we bezorgen. Behalve dat het beter is voor het milieu, denk ik dat het beter is voor de bezorgers: met scooters gebeuren meer ongelukken. Daar hebben wij overigens nog geen last van gehad."

Leeftijdsgrens
Bijkomend voordeel voor de Sushibezorgdienst is het kostenaspect. "E-bikes zijn zuiniger en we kunnen jongens van vijftien jaar oud aannemen in de bezorgdienst in plaats van zestien jarigen, de leeftijdsgrens voor iemand die op een scooter mag rijden."

Amerika
Ook eigenaar Tom Poortman van New York Pizza gaat op de E-bike tour. "We hadden er al eentje in het centrum, maar die beviel niet zo. Inmiddels hebben we een nieuwe besteld, een speciale E-bike uit Amerika, eentje die Kip Today ook gaat bestellen. En wellicht bestel ik er nog vier voor de vestiging in Stadshagen."

Verzekering
Ook Poortman denkt aan kosten-, milieu- en incidentbeperking. "Er wordt veel geklaagd over onze scooters, er gebeurt ook wel eens wat en inmiddels is de kostprijs van een verzekering voor zo'n ding zevenhonderd euro. Heb je het over een collectieve verzekering binnen 140 vestigingen in heel Nederland. Als het aan mij ligt, gaan al die vestigingen meer E-bikes inzetten."