Volledig scherm
© Frans Paalman

Swollwacht Zwolle: Luie wethouder van As moet opstappen

ZWOLLE - Fractievoorzitter William Dogger heeft het helemaal gehad met de ‘luie’ wethouder Filip van As (ChristenUnie). „Deze man is gewoon niet gekwalificeerd voor deze functie. Hij communiceert niet, komt afspraken niet na, is lui en passief. Ik heb dat wel vaker gezegd, maar nu ben ik echt pissig. Het zou goed zijn als deze man zijn biezen pakt.”

Swollwacht (drie zetels) staat daarin wel alleen: binnen de raad wordt de soep niet zo heet gegeten. Dogger schiet wel vaker uit zijn slof, zo is de teneur. De reden dat Dogger nu ontploft, is de kwestie van de eikenoverlast langs de Steenboerweg in Westenholte. Bewoners daar zijn al bijna vijftien jaar verdeeld over de vraag of de overlast gevende eiken nu (deels) gekapt moeten worden of niet.

„In de Stentor las dat ik dat nu ook de VVD de wethouder tot spoed maant om tot een oplossing te komen. Moet er dan weer een politieke partij aandacht voor vragen? Wij hebben dat ook al gedaan. Maar de wethouder is nergens te vinden. Hij laat laat burgers in onzekerheid achter.” Het is volgens Dogger niet voor het eerst dat Van As in gebreke blijft.

Hij noemt het onderwerp dierenwelzijn, dat onder zijn leiding nauwelijks aandacht krijgt. En de verkeersveiligheid aan de Obrechtstraat, waar burgers klagen over hardrijders. Een motie van wantrouwen, het politieke middel om een wethouder tot aftreden te bewegen, is volgens Dogger zinloos. „Daar is geen meerderheid voor.” De wethouder zelf zegt ‘geen behoefte te hebben via de media te reageren op eenstatement van Swollwacht’. „Die discussie hoort thuis in de raad”, laat hij via een woordvoerder weten.

Live Voetbal

home logo AjaxAJA
41'
0-0
FeyenoordFEY
away logo