Volledig scherm
© pixabay.com

TBS dreigt voor Apeldoorner die ipad stal

ARNHEM - Een 25-jarige Apeldoorner die op 9 februari in het station in Lievelde een 16-jarige Eibergenaar wilde beroven van zijn iPad en bij de keel greep, weigert mee te werken aan een klinische behandeling.

Dat bleek bij de voortzetting van zijn zaak, die op 23 mei inhoudelijk werd behandeld. De Apeldoorner was eerder in februari weggestuurd bij de inrichting waar hij was opgenomen.

Drugs
Onder invloed van bier en wat cocaïne greep hij in een trein in Lievelde de 16-jarige jongen bij de keel. Een andere passagier die tussenbeide kwam, kon erger voorkomen.

Onderzoek
De man liet weten niet achter een behandeling te staan. Hij wilde wel begeleiding door een stichting die 24 uur zorg levert. De officier van justitie wees op het gevaar van recidive en het belang van de maatschappij die beschermd moest worden. Zij wilde opname in het Pieter Baan Centrum, waar de mogelijkheid tot tbs met voorwaarden kan worden onderzocht. De rechter ging daar in mee. De Apeldoorner moet binnen drie maanden terugkomen bij de meervoudige strafkamer van de rechtbank.