Volledig scherm
foto frans paalman

Toch foodmarket in Weeshuispassage Zwolle?

ZWOLLE - Een aantal regionale bedrijven onderzoekt de kansen voor een foodmarket in Zwolle. Het moet een plek worden waar consumenten ‘eerlijke producten’ kunnen proeven en kopen. De overdekte Weeshuispassage is in beeld voor hun plannen, bevestigt Jeroen Neimeijer. Hij is biologisch varkensboer in Heino en is een van de initiatiefnemers. 

Vorig jaar werd al een verkennend onderzoek uitgevoerd naar de haalbaarheid van een foodmarket - of versmarkt - in de overdekte passage. Dit in navolging van diverse andere steden. Een aantal bedrijven uit de regio probeert hier nu nadere invulling aan te geven.

Koningsdag
Neimeijer is erbij betrokken geraakt vanwege Koningsdag in Zwolle. Ondernemers uit de omgeving van Zwolle mochten zich toen met hun streekproducten tijdens de Parade presenteren voor de koninklijke familie. Daar ontstond het idee om een plek te creë- ren waar de bedrijven rechtstreeks aan de consument kunnen verkopen. „We willen de lijn naar de consument zo kort mogelijk houden. Zodat die weet waar de producten vandaan komen en het voedsel als het ware een gezicht krijgt en mensen het verhaal erachter kennen. We willen af van het anonieme bulkvoer.”