Volledig scherm
De Diezerstraat in Zwolle. © Frans Paalman

Tóch sfeerverlichting in Zwolse binnenstad

ZWOLLE - Bezoekers van de Zwolse binnenstad kunnen opgelucht ademhalen: in de wintermaanden is er tóch sfeerverlichting. Dankzij een eenmalige bijdrage van de gemeente Zwolle.

Lang zag het er naar uit dat het dit jaar niet ging lukken. CityCentrum Zwolle zag geen mogelijkheden meer de benodigde middelen op te halen en moest daarvoor steeds weer bij dezelfde ondernemers aan te kloppen", schrijft voorzitter Peter Pels in de nieuwsbrief van de belangenbehartiger.

Genereus
"Daarbij moest er dit jaar nog extra geïnvesteerd worden in zogenaamde valbeveiliging en veiligheidscontrole", schrijft Pels. "Citycentrum heeft dit vooruitzicht -geen sfeerverlichting- aanhangig gemaakt bij de gemeente. De gemeente heeft een genereus gebaar gemaakt en 25.000 euro beschikbaar gesteld."

CityCentrum doet daar zelf 2.000 euro bij waarmee de benodigde 27.000 euro beschikbaar is. "De gemeente heeft wel aangegeven dat ze dit ziet als een eenmalig gebaar en dat de gemeente nadrukkelijk streeft -zo niet eist- met de mogelijke komst van een ZwolleFonds in het verschiet, dat partijen tot een meer structurele oplossing komen voor dit jaarlijks terugkerend vraagstuk."

ZwolleFonds
CityCentrum is het daar 'helemaal mee eens', schrijft Pels, die als afvaardiging van het CityCentrum bij de werkgroep betrokken is om een ondernemersfonds in Zwolle te realiseren. "Het ZwolleFonds biedt inderdaad mogelijkheden dan wel de ruimte voor een meerjarenafspraak", aldus Pels. "Kortom, het goede nieuws: we komen niet met de pet rond dit jaar en er komt dezelfde sfeerverlichting als de afgelopen jaren. Blijft over dat we het nog steeds niet structureel geregeld maar daar wordt in het kader van het ZwolleFonds hard aan gewerkt."