Volledig scherm
foto Wilfried Oude Holtkamp

Treinpersoneel Arriva in actie voor betere CAO

ZWOLLE - Personeel van treinvervoerder Arriva staakt dinsdagochtend in Groningen. Het treinpersoneel is het niet eens met het eindbod van Arriva voor een nieuwe CAO. Als deze acties in Groningen geen resultaat hebben dreigen stakingen in andere gebieden waar de treinen van Arriva en Syntus rijden.

De CAO lijkt volgens vakbond VVMC te veel op die van het busvervoer. Het Arriva-personeel wil juist dat de CAO dichter tegen de CAO voor treinpersoneel aanschurkt.
Arriva-directeur Anne Hettinga is volgens vakbondsbestuurder Wim Ellert meerdere keren gewaarschuwd door het personeel dat een goede CAO belangrijk is. De onvrede onder de treinmedewerkers groeit flink, zegt Ellert.

Groningen
Leden van de vakbond VVMC werkzaam bij treinvervoerders Arriva en Syntus leggen morgenochtend op standplaats Groningen in ieder geval het werk voor enkele uren neer.

Vakbondsbestuurder Wim Eilerts constateert volgens eigen zeggen al maanden dat Arriva en Syntus de VVMC op geen enkele wijze tegemoet wil komen. ,,Dit betreuren wij ten zeerste. Uiteraard zijn wij bereid om in overleg te treden voor het waarborgen van de veiligheid tijdens de acties. Deze aankondiging is tijdig gedaan zodat Arriva voldoende tijd heeft om maatregelen te treffen. Tijdens de staking zullen wij trachten de reiziger zoveel mogelijk te ontzien zodat deze daar zo min mogelijk last van ondervindt."

Vervolg
Het is nog onduidelijk waar de eventuele vervolgacties gaan plaatsvinden. ,,We wachten eerst af wat er gebeurt na Groningen en daarna kijken we verder" aldus de woordvoerster van vakbond VVMC.

Trajecten
In het verspreidingsgebied van de Stentor exploiteert Arriva de treinverbinding tussen Apeldoorn en Zutphen, Zwolle en Ommen en tussen Zutphen en Winterswijk.
Syntustreinen rijden tussen Zutphen via Lochem naar Oldenzaal.

Live Voetbal

home logo AjaxAJA
RUST
0-0
FeyenoordFEY
away logo