Volledig scherm
Treinreizigers gaan met een vervangende bus van Dalfsen naar Zwolle in verband met de storing. © Merle Heppenhuis

Treinpersoneel Arriva staakt in ochtendspits op Vechtdallijn

ZWOLLE - Leden van de Vakbond voor Rijdend Personeel (VVMC) leggen vanaf 04.30 uur tot 09.00 uur het werk neer op de lijn Emmen-Zwolle. Hierdoor is er minder treinverkeer op de Vechtdallijn.

De stakingsactie zal plaatsvinden op de stations Zwolle en Emmen. De leden van de VVMC gaan niet akkoord met het resultaat van de cao-onderhandelingen met Arriva en Syntus. 

Bussen
Arriva zet bussen in en biedt de getroffen reizigers de volgende reismogelijkheden:

Pendel stopbus Emmen-Emmen Zuid-Nieuw-Amsterdam-Dalen-Coevorden en vice versa: vanaf 5.10 uur elk halfuur Snelbus Emmen-Coevorden-Hardenberg-Ommen-Zwolle: vanaf 6.40 uur elk halfuur Stopbus Coevorden-Gramsbergen-Hardenberg-Mariënberg-Ommen-Dalfsen-Zwolle: vertrek 5.31, 6.00 en 7.17 uur Stopbus Zwolle-Dalfsen-Ommen-Mariënberg-Hardenberg-Gramsbergen-Coevorden: vertrek 6.20 uur en indien nodig om 7.20 uur Snelbus Ommen-Deltion College Zwolle om 7.50 uur

Arriva adviseert verder om de website en het Twitter-account van de vervoersmaatschappij goed in de gaten te houden voor de meest actuele reisinformatie.

Uitbreiding acties
De VVMC constateert in meerdere onderhandelingsronden dat de werkgevers haar leden op geen enkele wijze tegemoet wil komen. "Als Arriva na deze actie in Zwolle en Emmen op haar standpunt blijft staan, is de kans groot dat de acties zich zullen uitbreiden naar andere standplaatsen", kondigt vakbondsleider Wim Eilert aan.

De VVMC wil dat de regionale spoorvervoerders een serieuze stap zetten richting de cao die geldt voor machinisten en conducteurs bij NS. "Met het huidige resultaat is daar absoluut geen sprake van." Daarnaast wil het personeel af van de gebroken diensten.

Wim Eilert zegt dat de bond de reiziger zoveel mogelijk wil ontzien. "De aankondiging van deze staking is tijdig gedaan zodat Arriva voldoende tijd heeft om maatregelen te treffen." De Vakbond voor Machinisten en Conducteurs is met ruim 4000 leden de grootste categorale vakbond.