Volledig scherm
Mensen stappen in de trein op station Apeldoorn-De Maten. Op het station is, ondanks toezeggingen, geen wc. © Rob Voss

Treinreiziger moet maar boom zoeken in Voorst

VOORST/KLARENBEEK - De stations in Klarenbeek en Voorst-Empe krijgen geen toilet. Dat is jammer want het was wel beloofd.

Het was volgens GS te duur om per direct wc’s in de Sprinter-treinen te bouwen. Dat zou 20 miljoen euro kosten. Om toch te kunnen voorzien in basale behoeften, zouden er op alle toiletloze Gelderse stations wc’s worden gebouwd. Op zeven van die 22 stations blijkt echter ook de tussenoplossing te duur. Daar ontbreekt de riolering.

Rover
Dan maar niet, besloten Gedeputeerde Staten. Zeven stations, te weten Voorst-Empe, Klarenbeek, Apeldoorn- De Maten, Opheusden, Hemmen-Dodewaard, Ede-Centrum en Hoevelaken hebben geen toilet. Rover laat het er niet bij zitten en gaat inspreken tijdens de commissievergadering Bereikbaarheid, Openbaar vervoer en Cultuur, 14 september.

Dat de nood soms echt te hoog is, weet een bewoonster vlakbij station De Maten. „Zo’n twee maanden geleden stond er een oudere vrouw aan de deur. Of ze even gebruik mocht maken van het toilet, want die was er niet in de trein.” Ze ziet ook regelmatig mannen uit de richting van de trein komen. „Die staan dan even in het struikgewas en lopen een minuut later weer terug. ”