Volledig scherm
Logo van NS © ANP

Treinverkeer rond Apeldoorn ontregeld door onrustige jongeren

APELDOORN - Tussen Amersfoort en Apeldoorn rijden momenteel geen treinen. De reden daarvoor zou de vondst van een verdacht pakketje zijn, maar het bleek om onrustige jongeren te gaan.

De IC1771 reed tussen Amersfoort en Apeldoorn maar werd plotseling stilgezet ter hoogte van Stroe. Even later keerde de trein terug naar Amersfoort, waar deze werd ontruimd. Later op de avond werden er bussen ingezet om de treinreizigers naar Apeldoorn te brengen. Even na negenen werd gemeld dat de storing was opgeheven en dat het treinverkeer weer langzaam op gang werd gebracht. Er moest toen nog wel rekening gehouden worden met extra reistijd.

Reizigers reageren vooralsnog gelaten op de vertraging en tonen begrip: ,,Als er echt wat aan de hand is, mag je blij zijn dat we daar nu niet heen gaan'', aldus een Apeldoornse vrouw. Bram Willems liet via Twitter weten dat het een gevalletje 'loos alarm' is: ,,Ik zat in de trein van Apeldoorn naar Amersfoort. Politie heeft de trein geïnspecteerd, het bleek loos alarm. Waren gewoon wat onrustige jongeren.''

Eerder op de avond werd het NS-station in Arnhem ontruimd vanwege verdachte koffers. Ook dat bleek loos alarm.