Volledig scherm
De nieuwe voorzitter wil scholen en andere organisaties meer betrekken bij het Openluchtbad. foto Ties van der Heide

Tropisch weer, maar Openluchtbad Zwolle is al leeg

ZWOLLE - Een weekje langer open vanwege het tropische weer? Dat gaat niet gebeuren bij het Openluchtbad in Zwolle. Sterker nog, de bassins zijn al bijna leeg.

Afgelopen zondag was de laatste dag van het seizoen en een korte verlenging was praktisch niet mogelijk, zegt voorzitter Rinette van der Vliet. "Wij hadden er dit jaar bij de gemeente - die over het onderhoud gaat - op aangedrongen om heel snel na de sluiting de eindinspectie te doen, zodat eventueel onderhouds- en reparatiewerk meteen uitgevoerd kan worden. Als daarmee te lang gewacht wordt, wordt het risico groter dat het niet meer kan gezien de temperaturen. Allemaal met het idee dat je in het voorjaar in de aanloop naar het nieuwe seizoen die werkzaamheden achter de rug wilt hebben. Tja, dus daar waren al afspraken over gemaakt, waar wij nu niet meer aan kunnen tornen."

Los daarvan zou een extra week open een flink logistiek probleem met zich meegebracht hebben. Het Openluchtbad is afhankelijk van de leden voor veel werkzaamheden. Ieder lid is verplicht een aantal uren hand- en spandiensten te verrichten. "We plannen dat altijd voor het hele seizoen in. Ja, en dat seizoen is nu afgelopen. Dus waar moet je dan ineens de mensen vandaan halen? Je ziet so wie so al dat aan het einde van het seizoen hier en daar gaten vallen in het rooster."

Toch is het voor de pas aangestelde voorzitter wel een belangrijk punt. Met de veranderende zomers van de laatste jaren zou meer flexibiliteit goed zijn voor het zwembad, zegt ze. Het onderwerp staat al op de agenda voor de eerstvolgende vergadering.

Het Openluchtbad heeft dit seizoen ruim 60.000 bezoekers getrokken, ongeveer 5000 meer dan vorig jaar. Van der Vliet: "Een goede start, daarna een dipje en een geweldig slot."