Volledig scherm
© Bram van der Linden/BD

Twee Apeldoornse supermarkten doelwit inbrekers

APELDOORN - Niet een maar twee supermarkten zijn in de nacht van zondag 10 juli op maandag 11 juli het doelwit van inbrekers geweest.

Niet alleen bij de Dekamarkt aan de Vlijtseweg werd een poging tot inbraak gedaan, ook bij de Albert Heijn op het tijdelijke winkelcentrum Anklaar is geprobeerd in te breken. Omstreeks 00.30 uur rukte de politie uit voor een melding, eenmaal ter plaatse troffen ze niemand meer aan bij de supermarkt.

Bij de supermarkt aan de Vlijtseweg werden twee inbrekers wel op heterdaad betrapt. Het gaat om twee mannen van 18 jaar uit Zoetermeer en Apeldoorn. Een alerte vrachtwagenchauffeur zag twee mannen lopen met een muts en belde meteen de politie. Na de melding gingen agenten meteen ter plaatse en zochten in de omgeving naar de twee mannen. Een agent zag één van hen bij het bedrijventerrein. Het ging om een 18-jarige man uit Apeldoorn.

Agenten hebben met een surveillancehond gezocht op het terrein. Met behulp van de hond werd de 18-jarige man uit Zoetermeer aangehouden. De man liep daarbij een bijtwond op.

Of de aangehouden mannen ook verdacht worden van de inbraak op de Albert Heijn, is niet bekend, de politie was na 17.00 uur niet meer bereikbaar voor vragen.