Volledig scherm
© Menno Boon

Twee mannen aangehouden voor mishandeling en belediging NS-personeel in Zwolle en Deventer

DEVENTER/ZWOLLE - In Zwolle en Deventer zijn op zondag 2 mannen aangehouden voor het beledigen en mishandelen van NS-personeel. 

Het gaat om een 30-jarige man uit Utrecht die een conducteur heeft beledigd en een reiziger heeft geslagen. In Deventer is een 27-jarige man aangehouden zonder vaste woon- of verblijfplaats omdat hij medewerkers van een veiligheidsteam had geslagen.

Onderzocht 
De man uit Utrecht reageerde agressief toen een conducteur op zondagmorgen op het station in Zwolle naar het vervoersbewijs voor hem en zijn fiets vroeg. Volgens de conducteur werd ze door de man geduwd en uitgescholden. Een man uit Oldenzaal die de man aansprak op zijn gedrag werd door de verdachte geslagen. De verdachte is aangehouden en overgedragen aan de politie. Het incident wordt onderzocht.

Viel op
In Deventer spraken twee medewerkers van een veiligheidsteam zondagavond een 27-jarige man aan. De man viel op door zijn gedrag en ze wilden zijn vervoersbewijs controleren. Volgens de medewerkers werd de man agressief. Hij viel één van de medewerkers aan. Toen de andere medewerker wilde ingrijpen werd die man ook geslagen. Omstanders hebben geholpen de verdachte in bedwang te houden totdat de politie kwam. Tijdens het wachten werden de medewerkers door de verdachte bedreigd.