Volledig scherm
© ANP

'Typhoon baalt van nacht in cel na niet betalen tankbeurt'

ZWOLLE/HAZELDONK - Typhoon is begin vorige maand aangehouden omdat hij na het tanken vergat te betalen. Ook zat hij een nacht in de cel. De Zwolse rapper was er met zijn hoofd niet helemaal bij, meldt hij zojuist op Instagram.

,,Ik reed terug vanuit België nadat ik een telefoontje had gekregen dat mijn oom op sterven lag en ik samen met mijn broers en zus afscheid moest nemen. Met mijn hoofd er niet helemaal bij tank ik en loop naar binnen. Ik ga naar de wc, haal koffie uit de automaat, maar vergeet helemaal de benzine af te rekenen," meldt de rapper.
De rapper werd aangehouden en zat een nacht in de cel. ,,Ik baalde flink." De volgende ochtend deed Typhoon 'eerlijk en open' zijn verhaal. ,,Ik kreeg te horen dat de zaak geseponeerd werd omdat er totaal geen opzet in het spel was." Uiteindelijk betaalde de rapper zijn benzine alsnog.

  Iets meer dan een maand geleden heb ik iets stoms gedaan. De Telegraaf publiceerde vandaag een stuk waarvoor ik, na vragen erover, input heb geleverd. Hieronder het volledige verhaal. . Op 2 augustus reed ik terug vanuit Belgie nadat ik die dag een telefoontje had gekregen dat mijn (inmiddels overleden) oom op sterven lag en ik samen met mijn broers en zus afscheid moest nemen. Met mijn hoofd er niet helemaal bij, tank ik bij Hazeldonk en loop nog met mijn tankpas in mijn broekzak naar binnen. Ik ga naar de wc, haal koffie uit de automaat, maar vergeet helemaal de benzine af te rekenen. 40 Kilometer verder word ik aangehouden door de politie en ingerekend op verdenking van verduistering (tanken zonder betalen). . Ik baalde er flink van, wat een situatie. Ik werd in een busje gezet en naar het politiebureau van Breda gebracht. Vanwege het late tijdstip kon ik pas de volgende ochtend mijn verhaal doen bij de recherche, dus zat er niets anders op dan een nachtje in de cel te zitten. De volgende ochtend werd ik verhoord. Ik heb eerlijk en open mijn verhaal gedaan en rond 12.30u kreeg ik van de Officier van Justitie te horen dat de zaak gelukkig geseponeerd werd, omdat er inderdaad totaal geen opzet in het spel was. . Dit voorval heeft naar mijn mening niets te maken met etnische profilering. Het zou jammer zijn als die discussie zou worden vertroebeld door dit verhaal. Het staat helemaal los van het maatschappelijke debat. . Ik ben er even echt naar van geweest, maar ik ben blij dat dit geen verdere gevolgen heeft gehad. Daarnaast was ik alsnog op tijd om waardig afscheid van mijn oom te nemen. Vanaf nu altijd koppie erbij. . Lobi, Glenn 📸 Marc de Groot Een foto die is geplaatst door Typhoon (@mctyphoon) op 6 Sep 2016 om 10:37 PDT