Volledig scherm
© KRO-NCRV

Typhoon 'verwondert' zich over liefde en etnisch profileren

ZWOLLE - Zwollenaar Glenn de Randamie, beter bekend als Typhoon, is de eerste gast van Annemiek Schrijver in het KRO-NCRV programma De Verwondering. Hij praat over Suriname, liefde en etnisch profileren.

Hiphopmuzikant Glenn de Randamie is van Surinaamse afkomst en groeide op in een protestants-christelijk gezin op de Veluwe. Toen hij Suriname bezocht, leek hij meer van zichzelf te begrijpen. Hij mediteert om dicht bij zichzelf te blijven en te groeien. Daarnaast probeert hij de mensen om zich heen liefde te geven. "Laat liefde niet afhangen van een ander. We zijn zo bezig met de ander en dan vergeten we dat we de liefde al in onszelf hebben."

Huidskleur
Glenn zette het 'etnisch profileren' op de politieke agenda, nadat hij staande werd gehouden door de politie vanwege zijn auto gerelateerd aan zijn huidskleur. Door dit te delen op social media werd er veel aandacht aan geschonken in de media.

Spiritualiteit
Wekelijks ontvangt Annemiek Schrijver een gast uit verschillende religieuze tradities met uiteenlopende maatschappelijke achtergronden. Zij neemt haar gast mee in de stilte van de zondag, om met hen toevlucht te zoeken bij inspirerende woorden en met hen te praten over hun inspiratie en alledaagse spiritualiteit. De Verwondering, zondag 11 september om 08.25 uur bij de NCRV op NPO 2