Volledig scherm
© Primark

Uitbreiding winkelcentrum, nodig of niet

ZWOLLE - Leuk, een uitbreiding van het winkelcentrum in Stadshagen. Nodig? Mwha, niet echt. Het winkelcentrum voldoet, vinden bezoekers. Het grasveld naast het Winkelcentrum Stadshagen in Zwolle ligt al jarenlang te wachten op haar invulling: de uitbreiding van het winkelcentrum.

Nu lijkt er schot in de zaak te komen: de gemeente Zwolle heeft in de Meerjaren Prognose Vastgoed aangegeven te willen starten met het verkennen van de mogelijkheden voor uitbreiding. Vraag je op een willekeurige drukke zaterdag in het winkelcentrum de mening van bezoekers, dan blijkt dat ze het aanbod aan winkels nu al ruim vinden.

"Ik vind het wel prima", vertelt Edo van Poorten. "Je hebt de supermarkt, visboer, slijterij en ik kan ook een boekje halen." Het zijn vooral de 'praktische dingen' die Van Poorten naar het winkelcentrum trekken. "Voor kleren ga ik naar de binnenstad."

Het is wel een leuk winkelcentrum, beaamt Raymond Lachenal. "Ik zou niet weten wat er nog bij zou moeten komen. Er is een speelgoedwinkel, je kunt taart halen en er is een boekenwinkel. Je hebt hier alles."

"Poeh", verzucht Tim Stevens. "Een juwelier voor de kleinere reparaties? Als er maar geen kleding of schoenenwinkels komen, anders ben ik haar altijd kwijt", lacht Stevens naar Mirthe Franken. Franken: "Extra winkels zijn natuurlijk altijd goed. Ik vind wel dat er al veel is."

Erica Dingemanse, mist nog wel 'het een en ander'. Er zouden nog wel wat meer kledingwinkels kunnen komen, vindt ze: "Vooral ook voor kinderen. Of een schoenenwinkel of Action, dat soort winkels."

Als er wordt uitgebreid, is dat wel 'prima', vindt Rick ten Holder. "Het is mij om het even. Ik mis hier niet zoveel. Ik ga hierheen voor mijn boodschappen of als ik iets vergeten ben, dan kan ik hier nog snel naartoe." Zijn kleding koopt hij liever in de binnenstad, vertelt Ten Holder, maar als er wel kledingwinkels in zijn wijk zouden komen zou hij daar wel naartoe gaan.

Er hoeven niet meer winkels bij, vindt Marcel Hüsen. "Bereikbaarheid is belangrijk dan winkels waar je toch niet in komt. We hebben hier vier bakkers, dat is meer van hetzelfde. Het is al vol genoeg."

"Ik vind wel dat er voldoende aanbod is", vertelt Anita Zandvoort. Toch zou een uitbreiding wel fijn zijn volgens haar: "Er zou best nog wat bij mogen. Een schoenenwinkel, cadeauwinkel of een mooie bloemist. We hebben nu alleen het kraampje. Ik vind het fijn als ik de wijk niet uit hoef om te winkelen."