Volledig scherm
Projectcoördinator Carel Braakman, van Tuinen van Zuidbroek, bij de boerderij waar het om gaat. Foto Kevin Hagens

Uitstel voor Tuinen van Zuidbroek

APELDOORN - Na tien jaar plannen maken was er vanavond een nieuwe tegenvaller voor Tuinen van Zuidbroek. De gemeenteraad van Apeldoorn durft het nog niet aan om een vervallen boerderij in de wijk Zuidbroek voor een euro over te dragen.

De lokale politici stelden het besluit hierover vanavond uit.

Er is vooral vrees dat meer vergelijkbare organisaties zo'n constructie willen. Daarnaast zijn er bij de politici twijfels of het juridisch houdbaar is. Een verbeterd voorstel van wethouder Mark Sandmann kon die twijfels nog niet wegnemen.

Hoe het nu verder gaat, is even afwachten. Wellicht stemmen de politici met meer informatie over twee weken alsnog in. Misschien wordt het voorstel aangepast. Er kan ook een nieuwe variant komen, daarvoor gaan ook stemmen op.

De stichting wil in de boerderij een theeschenkerij die voedsel gebruikt dat op de omliggende grond wordt verbouwd. Verder moet het een plek worden waar wijkbewoners, cliënten van zorginstellingen en wie verder maar wil anderen kan ontmoeten, tot rust kan komen of juist werken in de siertuinen of op de akkers.