Volledig scherm
Minder treinen rond Zwolle © bron: ns.nl

Update | Tweede seinstoring rondom Zwolle is weer voorbij

ZWOLLE - Het treinverkeer rond Zwolle heeft vanochtend midden in de spits stilgelegen in verband met twee korte seinstoringen. Eerst kon een kwartier lang geen trein het station bereiken, maar vijf minuten nadat de NS meldde dat de storing was opgelost, ging het weer mis. 

Enkele treinen reden maar terug in de richting waarvan ze gekomen waren. Stations rondom Zwolle als Dalfsen en 't Harde stonden vanochtend vol met wachtende reizigers. 

Vol
In de trein vanuit Heino werd eerst nog omgeroepen dat het om een stroomstoring ging, maar volgens de NS gaat het om een seinstoring.Woordvoerder van de NS, Corien Koetsier kon niet veel meer informatie geven rondom de seinstoring, behalve dat het treinverkeer langzaamaan wordt hervat. ,,Het is een onverwachte storing daar kun je niet op anticiperen.We proberen de trein waar mogelijk te verlengen, maar de eerste treinen zullen vol zijn. Het is natuurlijk een storing rond heel Zwolle en ook nog in de spits... Dus mensen moeten rekening houden met volle treinen en een langere reistijd." 

De NS meldt op Twitter voor de tweede keer dat de storing voorbij is en het treinverkeer langzaam wordt hervat. 

Ondertussen op station 't Harde:

Volledig scherm
Ondertussen in 't Harde tijdens de treinstoring in Zwolle © Janet Luichies
Volledig scherm
Volledig scherm
Treinreizigers gaan met een vervangende bus van Dalfsen naar Zwolle in verband met de storing. © Merle Heppenhuis