Volledig scherm

Van der Breggen gaat voor 2e medaille: 'Ik wil nog iets laten zien'

HASSELT/ZWOLLE - Anna van der Breggen is net gestart aan haar olympische tijdrit. De geboren Hasselter gaat op voor haar tweede olympische medaille.

Van der Breggen startte om 14:03 en naar verwachting komt ze omstreeks 14:50 over de eindstreep na een tijdrit van 29,8 kilometer. 

Kansen
Anna van der Breggen heeft haar olympische gouden medaille nog geen moment gevierd. Ze vond het niet gepast, omdat haar kamergenootje Annemiek van Vleuten in het ziekenhuis lag. Maar los daarvan: ze is nog niet klaar in Rio. Vandaag op de tijdrit dicht ze zichzelf ook kansen toe. ,,Tijdrijden is gewoon zo hard mogelijk fietsen. En dat was in de wegwedstrijd eigenlijk ook het geval. Dat ligt mij ook goed, ik wil daar nog iets laten zien. De Spelen zijn natuurlijk al geslaagd, maar ik wil nog een medaille."

Bekend terrein
Het parcours van 29,8 kilometer is bekend terrein, want de wegwedstrijd ging zondag ook over dit fraaie rondje. De zwaarste klim van toen, de Vista Chinese, zit er niet in, maar vlak is het parcours zeker niet. Behalve Van der Breggen doet ook specialiste Ellen van Dijk mee aan de tijdrit. Die hield het simpel in haar voorbeschouwing: ,,Ik moet me gewoon helemaal leegrijden.''

Van der Breggen start niet als laatste in de tijdrit. Na haar starten nog twee concurrenten.

Startijden laatste drie ritten:
14.03.00: Anna van der Breggen
14.04.30: Linda Villumsen
14.06.00: Kristin Armstrong

Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
Anna van der Breggen wint goud in de wegrace. © Pim Ras
Volledig scherm
Anna van der Breggen wint goud in de wegrace. © Pim Ras
Volledig scherm
© ANP
Na het winnen van de wegwedstrijd op de Olympische Spelen, komt Anna van der Breggen op woensdag 10 augustus uit op de individuele tijdrit. Een interview over haar verwachtingen.