Volledig scherm
© Thinkstock

Veel animo voor betaald woon-werk-ritje Stedendriehoek

ZUTPHEN - Geld verdienen met een fietsritje naar je werk: dat idee spreekt duidelijk aan in de Stedendriehoek. Er is veel belangstelling voor zo'n beloning, die de gezamenlijke gemeenten sinds kort geven.

De Regio Stedendriehoek heeft het systeem opgetuigd om in de ochtend- en avondspits mensen uit de auto te houden. Wie er aan wil meedoen moet een speciale app installeren op zijn of haar mobiele telefoon. Die registreert de tijd dat die persoon op de fiets zit, en de afgelegde afstand. Dat levert punten op waarmee gespaard kan worden voor korting bij lokale en regionale bedrijven.

Wie met een werkgeversverklaring aantoont nu over te stappen van de auto naar de fiets, kan bovendien contant geld verdienen. Dat kan oplopen tot 190 euro.

Twee weken
Het systeem is twee weken geleden in gang gezet. Sindsdien hebben zich 120 mensen gemeld en daar is de Stedendriehoek zeer tevreden over, vertelt woordvoerster Judith Dijkstra. ,,Als doel hebben we dat uiteindelijk 2000 mensen meedoen. Met deze start ziet het ernaar uit dat we dat ruimschoots gaan halen.''

Van de eerste 120 deelnemers maakt ongeveer de helft nu daadwerkelijk de overstap van auto naar fiets. De overige zestig mensen gebruikten de fiets al voor woon-werkverkeer; zij hebben zich aangemeld om te kunnen sparen.

> www.slimreizenstedendriehoek.nl/