Volledig scherm

Veel blubber tijdens Mega Blubber Power Race in Apeldoorn

APELDOORN - Dankzij een paar enorme stortbuien op het Zwitsalterrein werd de Mega Blubber Power Race tijdens het familiefestival Zomer op Zwitsal afgelopen zaterdag één groot modderfestijn. Voor de kids enorme pret, voor de ouders iets minder.

Een spekgladde Harry de Hengst, een besmeurde Jungle slide en een spetterende draaischijf. Het maakte de kinderen blijkbaar niets uit. Want er stond een rij voor de Mega Blubber Power Race, die achterin op het festivalterrein aan de Vlijsteweg was opgesteld. Ongeduldig stonden de kleine deelnemers, op blote voeten in het natte gras en sommige zelfs in zwempak, te wachten voor de start. Deelname aan deze stormbaan, bekend van het RTL-programma Telekids uit de jaren '90, betekent: heel nat en heel vies worden. Dat het met bakken uit de hemel viel hinderde dus helemaal niets.

De kinderen waren dolgelukkig, al hadden de ouders minder pret. Terwijl de moeders geduldig achter hun kroost aan sjokten met grote plastic shoppers vol warme, droge kleding en paraplu's in de aanslag, worstelden de vaders met de meegesleepte buggy's door de blubber.

Volledig scherm
Volledig scherm