Volledig scherm
© Willem de Koster van Brink Verkeer houdt op de brug in de Egbert Gorterstraat het verkeer tegen. foto Emiel Muijderman

Verkeersregelaar Halve Marathon Zwolle mishandeld

ZWOLLE - Een 42-jarige verkeersregelaar van de Halve Marathon in Zwolle is zaterdagmiddag mishandeld door een automobilist.

Dit gebeurde op de kruising Marsweg/Oldeneelallee. De Zwolse verkeersregelaar was rond 15.30 uur bezig bij de Wethouder Alferinkweg toen de onbekende automobilist daar even moest wachten vanwege de plaatsing van dranghekken. Dit weigerde de onbekende man, hij negeerde de aanwijzing en reed op asociale manier om de dranghekken heen.

De verkeersregelaar reed op z'n motor achter de man aan en sprak hem aan toen de man moest wachten bij de verkeerslichten. Daar mishandelde de automobilist de verkeersregelaar. De motorrijder kwam ten val en raakte gewond aan zijn pols.

Een andere automobilist, die voor de dader bij het verkeerslicht stond, schoot de verkeersregelaar te hulp. Ook hij kreeg ervan langs. De onbekende gaf hem meerdere klappen in het gezicht, waardoor hij een bloedneus opliep.

De politie zoekt deze getuige/dit slachtoffer. De man zou rijden in een donkerblauwe personenauto (mogelijk Volkswagen cabriolet).

Volgens Teun Bouwhuis, voorzitter van de Zwolse Halve Marathon, is het niet voor het eerst dat verkeersdeelnemers agressief worden naar medewerkers van het evenement. "Het gebeurt vaker dat automobilisten met een kort lontje een beetje flippen, maar niet vaak op deze manier."

De motorrijder kon 's avonds tijdens het loopfestijn overigens 'gewoon' het verkeer weer regelen.