Volledig scherm
De werkzaamheden op de Arnhemseweg duren nog tot en met vrijdag. © Kevin Hagens

Verkeersregelaar Henk kweekt dikke huid op Arnhemseweg in Apeldoorn

APELDOORN - De werkzaamheden op de Arnhemseweg mogen dan vrijwel vlekkeloos verlopen, verkeersregelaar Henk Kremer krijgt regelmatig verwensingen naar zijn hoofd geslingerd van verkeersdeelnemers.

Kremer werkt voor Visscher Traffic, een bedrijf dat verkeersregelaars levert bij onder meer wegwerkzaamheden. Hard nodig op de Arnhemseweg, die ter hoogte van de Politieacademie volledig is afgesloten.

Grote monden
Kremer doet dit werk nu zes jaar en in die korte periode heeft hij de mensen behoorlijk zien veranderen. ,,Grote monden...", verzucht hij. ,,En ja, schelden doen ze soms ook. Alsof mensen denken dat ik hier sta om ze te plagen."

De verkeersdeelnemers zijn steeds eerder geïrriteerd. ,,We leven in een jachtige wereld. En ik heb het idee dat we elkaar steeds minder gunnen. Geen centimeter. Het is aleen maar 'ik, ik, ik'."

Vriendelijke mensen
,,Gelukkig," haast Kremer zich te zeggen, ,,zijn er ook heel veel vriendelijke mensen hoor. Ook hier in de buurt. Omdat het de vakantieperiode is zijn er geen echte opstoppingen en dus zijn er weinig klachten uit de nabije straten. Die mensen weten allemaal waar ze aan toe zijn en accepteren de overlast."

Volledig scherm
Henk Cremer op zijn werkplek deze week, de Arnhemseweg in Apeldoorn. © Martijn Krullaars