Verloskundig centrum Apeldoorn verplaatst vanwege lekkage

APELDOORN - Vanwege een korte maar hevige lekkage is het Verloskundig Centrum in Gelre ziekenhuizen Apeldoorn verplaatst.

Volledig scherm

De lekkage ontstond vanochtend (dinsdag) rond 7.30 uur. Deze bevond zich in een koelinstallatie van het luchtbehandelingssysteem op het dak van het Centrum.

De lekkage kon volgens Gelre ziekenhuizen snel worden verholpen, maar de schoonmaakwerkzaamheden nemen geruime tijd in beslag. Om die reden is besloten tot tijdelijke huisvesting van het Verloskundig Centrum op een leegstaande verpleegafdeling in het ziekenhuis. Naar de oorzaak van de lekkage wordt nader onderzoek gedaan.

Kraamgezinnen die op het moment van de lekkage in het Verloskundig Centrum verbleven, hebben volgens het ziekenhuis geen overlast van de lekkage ondervonden. Op het moment dat de lekkage zich voordeed, waren er vier kraamgezinnen aanwezig, waarvan drie diezelfde ochtend volgens planning naar huis zijn gegaan. Het vierde kraamgezin verblijft nog enkele dagen in het Verloskundig Centrum.

Het Gelre Verloskundig Centrum is ontstaan uit een samenwerking van de afdeling Verloskunde van Gelre ziekenhuizen en Verloskundige praktijk Gerrie van der Haar. Dit Centrum verzorgt de gehele eerstelijns verloskundige zorg, vanaf het moment van zwangerschap tot en met de volledige nazorg, inclusief de kraamzorg. Het Gelre Verloskundig Centrum is als aparte vleugel aan Gelre ziekenhuizen Apeldoorn gebouwd. Het beschikt over vier bevalkamers, waarmee de mogelijkheid wordt gegeven om in een huiselijke omgeving te bevallen dicht bij het ziekenhuis.

Live Voetbal

home logo Atlético MadridATL
21:00
JuventusJUV
away logo
home logo FC Schalke 04S04
21:00
Manchester CityMCI
away logo